Hunkemöller weg uit Bilderdijk

Hoogstins2024

Wie nog een setje wil scoren, moet snel naar het filiaal van Hunkemöller aan de Bilderdijkstraat. De lingerieketen houdt in het filiaal aldaar namelijk opheffingsuitverkoop. Bordjes met het opschrift ’te huur’ hangen al aan de gevel.

Hunkemöller vindt dat ‘het gebied rondom dit filiaal achteruit is gegaan’ en het filiaal zelf ‘een sterk verouderde winkeluitstraling’ heeft. De keten concentreert zich volgens woordvoerder Dimitri Broeren nu op de meer commerciële plekken in Amsterdam, waar de Bilderdijkstraat dus blijkbaar niet meer bij hoort.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf opende eind 2013 een winkel volgens een nieuw concept in de Leidsestraat. Dit gaat binnenkort ook open op het Groot Gelderlandplein. Ook is de winkel aan de Nieuwedijk onlangs helemaal verbouwd. Volgens woordvoerder Broeren gaat het ‘fantastisch’ met Hunkemöller. Het aantal filialen in Nederland groeit. Verder is de keten bezig met uitbreiden in Scandinavië, Duitsland en Oostenrijk.

Overigens was West goed bedeeld met Hunkemöllerzaken. Er is ook nog een filiaal in de Kinkerstraat, dat vooralsnog gewoon open blijft en ook niet wordt verbouwd.