Autodelen is hot

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Autodelen groeit snel in Amsterdam-West. Met name in Bos en Lommer en Oud-West is autodelen een succes, zo stelt SnappCar. Steeds meer inwoners verhuren hun wagen aan buurtgenoten. Autodelen zorgt volgens SnappCar voor meer ruimte en minder auto’s op straat, minder autokilometers en een lagere uitstoot.

In Amsterdam worden de meeste auto’s verhuurd in de Plantagebuurt, op de voet gevolgd door Bos en Lommer en de westelijke grachtengordel. Met name in Oud-West groeit het autodelen snel, aldus het bedrijf. SnappCar houdt vandaag tussen 17.00 en 20.00 uur een bijeenkomst in BounceSpace aan de Overtoom waar verhuurders, huurders en belangstellenden uit Oud-West elkaar kunnen ontmoeten.

Het autodeelplatform meldt over 2015 een recordgroei van ruim 7500 personen in heel Amsterdam. Het totaal aantal autodelers in de stad kwam daarmee uit op ruim 18.000. Onderling delen zij bijna 2400 voertuigen. SnappCar verwacht dat de groei de komende jaren aanhoudt. Mede-oprichter Pascal Ontijd heeft eerder gezegd dat autodelen in Amsterdam nog wel tien keer zo groot kan worden.

DeWestkrant