Al 300 straten hebben een gezicht gekregen

(beeld: facebook)
Hoogstins2024

Je ooit afgevraagd hoe de borden met portretten boven de straatnaambordjes in je buurt komen? Sinds zeven jaar in West en sinds vorig jaar ook in Nieuw-West, hangen bij straatnaamborden de portretten van de personen naar wie de straten zijn vernoemd, met daarbij een korte tekst. Dit gebeurt in het kader van Geef straten een gezicht, een project van grafisch vormgever Paul Fennis. Afgelopen november werd het driehonderdste bord opgehangen.
Het laatste project van Fennis is Slotermeer, waar Geef straten een gezicht de verzetshelden naar wie de straten zijn vernoemd, voorziet van een portret en hun verhaal.
Het project gaat nu ook verder de hele stad door. Fennis wil de borden in de K-buurt in Zuid-Oost en Venserpolder in Diemen. Verder zijn er plannen voor IJburg en wordt het bordenproject in Nieuw-West nog uitgebreid. Zo krijgt de Van Deijsselbuurt borden met uiteraard de dichter Lodewijk van Deyssel, maar ook dichters Martinus Nijhoff en E. du Perron. En wie wil weten wie Jacob Geel (van de Jacob Geelbuurt) was, kan het ook binnenkort lezen. Tipje van de sluier: Geel was een Nederlandse literator, filoloog en bibliothecaris.

Vandaag de vier -voorlopig- laatsten in Slotermeer plús de eerste zes in…Watergraafsmeer! Ondanks de bittere waterkou maakten Richard en Mehmet er een mooie klus van! Top mannen!

Geplaatst door Geef Straten een Gezicht op Donderdag 3 december 2020

Geplaatst door Geef Straten een Gezicht op Dinsdag 24 november 2020