Blaasmuziek spelen: dat doe je bij de Wester!

(Foto WesterHarmonie)
Hoogstins2024

Speel je een paar jaar een blaasinstrument? Meespelen in een symfonisch blaasorkest kan elke vrijdagavond in het Hervormd Lyceum West (Amsterdam Nieuw-West) bij de WesterHarmonie. Gratis parkeren. 

In het orkest is plaats voor gevorderde amateurs die bijvoorbeeld klarinet, hoorn, trompet, cornet, trombone, euphonium of tuba spelen. Voor mensen die zelf geen instrument (meer) hebben, heeft het orkest diverse huurinstrumenten.

Het orkest bestaat uit 30 blazers en enkele slagwerkers die tenminste één eigenschap delen: plezier in het spelen, maar met een serieuze ondertoon. De enthousiaste dirigent staat borg voor een fijne repetitieavond met een gevarieerde programmering, van klassiek tot swing. Elk jaar zijn er verschillende uitvoeringen, binnen en buiten.

Wil je snel starten? Dat kan! Tussen nu en de zomervakantie kun je bij de Wester Harmonie al komen meespelen. Of start na de zomervakantie!

Wie wil komen meespelen in het orkest, is welkom om eens te komen kijken en luisteren bij een repetitie. Vooraf wel graag aanmelden via e-mail: secretaris@westerharmonie.nl, dan ligt de bladmuziek voor je klaar. Of bezoek een van onze gratis concerten op 5 en/of 11 mei.

Gerepeteerd wordt er wekelijks op vrijdagavond in het Hervormd Lyceum West. De repetitieruimte is goed bereikbaar met trein, tram of bus. En ’s avonds is het gratis parkeren!

Na 120 jaar is het symfonisch blaasorkest nog steeds een levendige vereniging. Het orkest dankt dat vooral aan het vermogen zich elke keer weer aan te passen aan de actualiteit en de veranderende tijdgeest. 

Voor meer informatie, kijk op www.Westerharmonie.nl.