Buurtbewoners met eigen verhaal in Thuis

Foto Theaterhuiskamer
Hoogstins2024

De nieuwe productie Thuis van de Theaterhuiskamer gaat op zaterdag 19 februari in première in het Clifford Theater. Artistiek leiders Reineke Jonker en Maaike van de Westeringh maakten vier korte stukken aan de hand van autobiografische verhalen van buurtbewoners en wereldburgers.

Niet iedereen heeft een huis en niet elk huis is een veilig thuis; voor ieder mens betekent Thuis wat anders. De Theaterhuiskamer belooft een avond met ‘ontroerende verhalen, zwoele bewegingen en hartverwarmende muziek’. Voor Thuis werkt Theaterhuiskamer samen met de Regenboog Groep.

Annemarie, Fannah en Maya verschillen enorm van elkaar, qua leeftijd, culturele achtergrond en karakter. Maar alle drie voelen zij zich thuis in Amsterdam. Voelen zij zich ook thuis in hun eigen lichaam? 

Lia gaat kamperen op een kerkhof, terwijl zij een intens liefdesverhaal deelt. Henk en Gieneke zoeken naar geborgenheid. H X leeft overal, de wereld is zijn huis. Marike woont haar hele leven in dezelfde buurt, maar voelt zich niet meer thuis in de wereld.

De Theaterhuiskamer is een sociaal-culturele organisatie die theater maakt met Amsterdammers van alle soorten en maten. Thuisbasis is de Cliffordstudio in Westerpark.

https://www.kudde.info/project/thuis/

Speellijst
Vrijdag 18 februari – 19.30: Cliffordstudio – Cliffordstraat 38 (Try out)
Zaterdag 19 februari – 19.30: Cliffordstudio – Cliffordstraat 38
Zondag 20 februari – 15.00: Cliffordstudio – Cliffordstraat 38
Zaterdag 26 februari – 19.30: Zaal 100 – De Wittenstraat 100
Zaterdag 5 maart – 15.00: Polanentheater – Polanenstraat 174
Vrijdag 11 maart – 19.30: Pleintheater – Sajetplein 39
Zaterdag 12 maart – 19.30: Theater de Cameleon – Derde Kostverlorenkade 35