Buurtkamer Meneer Howard & Co start creatieve club

Foto: Shutterstock
Hoogstins

Bij de Buurtkamer aan de Willem de Zwijgerlaan is veel te beleven, voor groot én klein. De nieuwste activiteit is de creatieve ochtend op donderdag, waar je van 10.30 tot 12.30 naar hartenlust kunt breien, haken en knutselen.

Howard Kramer had het idee dat er belangstelling voor was, maar wilde toch eerst de stemming peilen. Op januari gooide hij het dan ook in de (Facebook-) groep: “Bij voldoende belangstelling beginnen we in de Buurtkamer een creatieve club. Elke donderdag kunt u uw brei, haak, kaarten en knutselmaterialen meenemen om samen met andere buurtbewoners creatief aan de slag te gaan. Koffie en thee kosten deze ochtend maar €1.00. Meedoen is gratis. Onze lieve Marie is onze gastvrouw die alle buurtbewoners liefdevol ontvangt. Laat u even weten of er interesse in deze wekelijkse activiteit is? Zo ja dan gaan we dat heel binnen kort opstarten.”

3 februari: eerste creatieve ochtend
Er bleek voldoende belangstelling te zijn, alleen zaten de coronamaatregelen nog in de weg. Maar op donderdag 3 februari vindt de eerste creatieve ochtend plaats in Buurtkamer Meneer Howard & Co aan de Willem de Zwijgerlaan 153 in De Baarsjes. Deelnemers kunnen dan van 10.30 tot 12.30 hun fantasie de vrije loop laten bij brei-, haak- en knutselwerk. Mochten ze er geen genoeg van kunnen krijgen, dan kunnen ze er op maandag 14.00 tot 17.00 uur nog wat gratis naailessen bovenop gooien. De volgende dag zouden ze eventueel kunnen aanschuiven bij Eten Met Je Buren, waarbij twintig buren samen eten. Afgelopen dinsdag stond er Iraans op het menu. Never a dull moment bij de Buurtkamer!

Kindercafé
Howard, de drijvende kracht achter deze sociale onderneming, kun je ook kennen van  Meneer Howard en mevrouw Rosa’s kindercafé, dat eerder in het Wachterliedplantsoen in Bos en Lommer zat. Het kindercafé zit nu aan de Willem de Zwijgerlaan. Lees hier het verhaal over de verhuizing (en Howards liefde voor zijn werk).