Carolien de Heer (44) beoogd nieuwe bestuurder West 

Carolien de Heer. (Foto PvdA)
Hoogstins2024

De PvdA Amsterdam draagt Carolien de Heer (44) voor als nieuwe bestuurder in het stadsdeel West. De Heer is op dit moment raadslid in de gemeenteraad en volgt de in augustus plotseling overleden Jeroen van Berkel op. 

“Ik ben heel blij en vereerd dat ik voor deze functie in dit prachtige stadsdeel word voorgedragen. Ik kijk er ontzettend naar uit om met mijn medebestuurders, de stadsdeelcommissie en de bewoners van West aan de slag te gaan,” aldus Carolien de Heer, die vanaf 2014 namens de PvdA in de gemeenteraad zit. Voor die tijd was De Heer al drie jaar actief in de deelraad van West. 

Naast blijdschap, heeft De Heer ook een raar gevoel bij haar nieuwe functie. “Dit was natuurlijk de baan van Jeroen. De plek van Jeroen. De plek vanuit waar hij zijn idealen probeerde te verwezenlijken, vanuit waar hij de bewoners in West echt een stem gaf en waar hij nog lang niet klaar was. Hij had nog zoveel plannen. Het feit dat ik op zijn stoel kom te zitten stemt mij verdrietig en trots tegelijk, maar bovenal zie ik het als een hele grote verantwoordelijkheid.” 

Op het moment dat De Heer start als bestuurder in West, zal ze de gemeenteraad verlaten. Haar plek zal worden ingenomen door Lian Heinhuis (33), die als de nummer acht op de kandidatenlijst van de PvdA Amsterdam de eerstvolgende beschikbare opvolger is. 

DeWestkrant