Daten met poezen

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Als je de facebookpagina van Dierenasiel Amsterdam in Osdorp moet geloven wordt het daar op 29 oktober wel heel druk. 1400 belangstellenden zeggen te komen op het evenement ‘Speeddaten met katten‘. Op die dag kunnen Amsterdammers en de 200 katten in het asiel elkaar komen besnuffelen.

Of het echt zo storm loopt, betwijfelt Karin Amstutz van het dierenasiel. “Je weet hoe dat gaat met facebook. Een like is zo gedaan. Gevolg eraan geven is iets anders.” De actie is bedacht door studenten van een mbo-opleiding digitale communicatie in Hilversum. Dat het zo storm zou lopen had Amstutz niet gedacht. “We moeten nog wel bedenken hoe we dat logistiek gaan doen. Meer dan vijftig mensen op een dag kunnen we niet hebben.”

Belangstellenden die echt van plan zijn om te komen, kunnen het asiel een mail (datenmetkatten@outlook.com) sturen. Zij komen op een gastenlijst en ontvangen daarvoor een uitnodiging.

De actie is nodig omdat het asiel bomvol katten zonder baasje zit. “Je zou denken dat de vakantiepiek al voorbij is, maar we hebben er nog steeds heel veel.”  Een verklaring voor de overbevolking van dit moment heeft Amstutz echter niet.

DeWestkrant