7 x Boot en borrelen

Hotel Buiten aan de Sloterplas. (Foto Runet Hogendorf)
Hoogstins2024

Op een zonnige dag droom je vast ook wel eens van een heerlijk tochtje in een boot, met de wind in de haren, een drankje en wat borrelhapjes. In- en rond West zijn er zeven plekken die absoluut de moeite waard zijn om langs te gaan met je boot, sloep of fluisterbootje. Let wel goed op, want aanleggen is niet overal toegestaan.

Lokaal Edel (Postjesweg 1)
Aan de waterkant van het monumentale pand Het Sieraad vind je Lokaal Edel, dé moderne versie van het ambachtelijke eetlokaal. Je kunt hier een goed kop koffie, een betaalbare maaltijd of een stevige borrel bestellen, met uitzicht over de grachten van West.

Café Lennep (Jacob van Lennepkade 334)
Als je besluit om een klein stukje door te varen, kom je om de hoek aan bij Café Lennep, een stukje New York in Amsterdam met twee heerlijke terrassen. Daar kun je genieten van een frisse lunch of gerechten van de rotisserie.

Stadscafé van Mechelen (Sloterkade 96/97)
Dit stadscafé staat voor Bourgondisch genieten in een industriële omgeving. Er worden klassieke gerechten geserveerd, maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreide kaasplank met een van de vele biertjes van de tap of op fles.

Waterkant (Marnixstraat 246)
Je moet er bij mooi weer snel bij zijn, want dit stukje Suriname in de stad is ontzettend populair. Je kunt hier Surinaamse biertjes en lekkere roti bestellen.

Hotel Buiten (Th. J. Lammerslaan 1)
Aan de Sloterplas vind je hét stadsstrand zonder zand. Meer er aan voor een gezellige barbecue, sluit de avond af met een kampvuur en geniet van een mooie zonsondergang. Ook rondom de Sloterplas zijn verschillende leuke plekjes voor een gezellige picknick en er staan zelfs bankjes langs het water.

Pont 13 & REM eiland (Haparandadam)
Je kunt langs de Haparandadam bij de Houthaven genieten bij Pont 13 of het REM eiland. Pont 13 is een authentieke veerpont die is omgebouwd tot bar en restaurant met een stoere look, waar je kunt genieten van gerechten van de houtskoolgrill. Het opvallende REM eiland was ooit een illegale zeezender, maar werd in 2006 gered van de sloop en is nu het thuis van een restaurant met prachtig uitzicht over ‘t IJ.