Noedels voor lunch

(foto: Aries)
Hoogstins2024

Indonesiërs in Amsterdam en omgeving lopen blind richting Aries Noodles. Ik ontdekte dit zaakje aan het Koningin Wilhelminaplein na een tip van mijn tante uit Manado, Noord-Celebes. Ze woont nu in Alphen aan den Rijn, maar als ze in Amsterdam is gaat ze altijd buurten bij Aries. Om te kletsen – want dat kan ze als geen ander – en om veel noedels te scoren.

Aries maakt deze slierten elke dag, net voordat de klanten binnenstromen. De noedels laat hij in de wok glijden of in een pan met bouillon. Hij doet er verse groenten en kruiden bij en naar keuze pittige kip, zoet varkensvlees, rundergehaktballetjes of wonton. Liever geen vlees? Ik zeg: noedels met tonijn en tomaat. Of bami met tofu en champignons (8 euro).

Van dinsdag tot en met zondag is het vooral rond lunchtijd ‘bal’ in dit rood-witte strakke eettentje. Het Bahasa Indonesia vliegt je dan om de oren. Logisch, want met broodjes kaas hoef je bij de gemiddelde Aziaat niet aan te komen. Warm en exotisch lunchen, it is. En waarom ook niet? Je krijgt er een energiestoot van en waant je even mijlenver van onbegrijpelijke excell-sheets, tergende deadlines, slappe koffie en andere kantoorongein. Maak de lol compleet en bestel een glas ijskoude cendol, een drankje van kokos en gula djawa, Javaanse palmsuiker. Tropischer dan dit wordt het niet bij het World Fashion Centre in Nieuw-West.
http://www.ariesnoodles.nl