Speciaal voor vader: wel heel lekkere babi pangang

Hoogstins2024

De babi pangang die Slagerij ten Wolde in Oud-West speciaal voor Vaderdag verkoopt, belooft een vette hit te worden.

Hij mag dan wel slager zijn, toch pleit Arend ten Wolde voor minder vlees op het menu. Volgens hem eten Nederlanders te veel vlees. Hij hoopt dat Nederlanders steeds bewuster met vlees omgaan; vlees hoeft niet bij elke maaltijd en als je wél vlees eet, zorg dan dat het van goede kwaliteit is.

Persoonlijke missie
Arend komt uit een slagersdynastie. Hij behoort tot de vierde generatie slagers uit zijn familie. In 2017 opende hij Slagerij ten Wolde aan de 1e Constantijn Huygensstraat. In zijn zaak verkoopt hij vooral lokale vleesproducten. De slagerij is zo ingericht dat je goed kunt zien waar deze producten vandaan komen én hoe ze van het dier worden afgesneden. In your face, dus. Dat hangt samen met Arends persoonlijke missie. ‘In een tijd waarin de weggooi-economie beetje bij beetje op de achtergrond raakt, de mensen weer bewuster aan het worden zijn met betrekking tot de natuur, hun eigen gezondheid en het wel en wee van dieren, is het belangrijk om de klant een kijkje te geven naar wat het slagersvak inhoudt. Dit wil ik doen door het demonstreren van vlees, te laten zien waar het vandaan komt, hoe het bewerkt wordt en natuurlijk het belangrijkste: wat er mee gedaan kan worden.’

De Bijbel van de Indonesische keuken
Speciaal voor Vaderdag sloeg hij de handen ineen met Maureen Tan, een goede bekende van De Westkrant. Maureen, die ooit rijsttafels serveerde in haar eigen restaurant in Nieuw-West, is de laatste jaren vooral bezig met haar bedrijf Anak Bungsu, Indonesisch voor derde of jongste kind. Met haar workshops leert ze geïnteresseerden koken aan de hand van de authentieke Chinese en Indische recepten waarmee ze is opgegroeid. Zoals we eerder schreven kwam in april van dit jaar haar eerste kookboek uit: De bijbel van de Indonesische Keuken. Een van de recepten uit dit boek, de babi pangang, is deze week te koop bij Slagerij ten Wolde. Dit vleesgerecht van ‘mals Hollands varkensvlees’ heeft volgens Maureen een ‘super knapperige huid’.

Eenpersoonporties
De babi is van 18 tot en met 20 juni bij de slagerij te koop in eenpersoonsporties. Telefonisch reserveren is slim: op is op! Bij ieder portie zit taotjo-gembersaus, een saus van onder meer gefermenteerde gele sojabonen, knoflook en verse gember. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina’s van Anak Bungsu en Slagerij ten Wolde.