Demonstranten naar Westerpark na ontruiming Museumplein

De demonstranten komen aan in het Westerpark. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

Een grote groep demonstranten is zondagmiddag naar het Westerpark gelopen. Eerder verzamelden zij zich op het Museumplein om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Het plein is daar op grond van een noodbevel van de burgemeester ontruimd. De demonstratie op het Museumplein was vooraf door de burgemeester verboden.

De actievoerders liepen na de ontruiming van het Museumplein in optocht door West naar het Westerpark. De politie zette de Haarlemmerweg af. Enkele boeren parkeerden hun trekkers op de weg bij de brug naar het park. Forum voor Democratie begon zondagmiddag in het Westerpark de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De gemeente twitterde rond 15 uur dat er een manifestatie in het Westerpark plaatsvindt die is toegestaan, maar ook dat het maximum-aantal van 2000 deelnemers is overschreden. Een deel van de demonstranten zette aan het eind van de middag opnieuw koers naar het Museumplein.

De politie maakte zondagavond bekend dat eerder op de dag op het Museumplein dertig personen zijn aangehouden. Vier agenten raakten gewond.

De demonstranten trekken door de Van Hallstraat naar het Westerpark. (Foto De Westkrant)
DeWestkrant