Designertas van Marc Jacobs voor ‘een prikkie’ bij Studio Wolf

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Bij Otis en de wolf op de Postjesweg vind je tweedehands kinderkleding. Sinds kort kunnen volwassenen in het pand ernaast ook een outfit scoren.

Stella McCartney, Petit Bateau, Zara, Emile et Ida. Zomaar wat labels aan de kinderkleding bij Otis en de wolf in De Baarsjes. Bij deze winkel aan de Postjesweg 50H kan iedereen kleding inbrengen en verkopen. Bente, moeder van twee kinderen, heeft de plek gemaakt ‘om zo samen de wereld een klein beetje beter te kunnen maken’.

Sabine Staartjes
Behalve tweedehands (merk)kleding voor kinderen, heeft ze ook handgemaakte kinderkleding van (beginnende) ontwerpers, zoals van bijna-buurvrouw Sabine Staartjes. Al deze mini-mode mixt Bente met een assortiment aan nieuw, duurzaam speelgoed, plus kinderboeken.

De Kleedkamer
De liefde voor preloved fashion zit in de familie; Bente’s moeder had jarenlang De Kleedkamer in de Jordaan. Toen zij 75 werd, stopte ze met het verkopen van bijna-nieuwe dameskleding. Een deel van de collectie verhuisde naar een rekje in Bente’s zaak. “Vrouwen die winkelden bij Otis en de wolf vonden het erg leuk dat ze hier nu voor zichzelf iets konden kopen. Ik dacht: als de plantenzaak naast mij ooit stopt, dan open ik er een zaak voor volwassenen.” Toen het pand naast haar vrijkwam, greep Bente haar kans. Sinds twee weken is Studio Wolf een feit.

Kings of Indigo
Studio Wolf is te bereiken via Otis en de Wolf. “Ik zag het niet zitten om een compleet nieuwe winkel te beginnen. Nu hoefde ik slechts de muur open te breken.” De kleding hangt op maat in de rekken. Ik spot klinkende namen – Ganni, G-Star, Kings of Indigo, Essentiel – voor een fractie van de ‘normale’ prijs. Korte gebloemde rokjes, witte spijkerbroeken, broeken met tijgerprint, een lange, deels doorzichtige, roze jurk. Er valt véél te kiezen. En om het geheel áf te maken, zijn er ook nog eens sneakers, hoge hakken en tassen in overvloed.

Patta
Het grootste deel van de winkel bestaat uit dameskleding. “Tja, vrouwen houden nu eenmaal meer van winkelen”, lacht Bente. Maar natuurlijk is er wel aan mannen gedacht. Zij kunnen naar huis met casual kleding van het Amsterdamse Patta of een van de kekke korte jassen die in het rek bij het raam hangen. Alle kleding ziet er piekfijn uit. Best een verschil met sommige winkels met tweedehandskleding. “Ook al is de kleding tweedehands, ik wil niet dat je het ruikt.” Precies, zó denk ik er ook over.

Marc Jacobs
Terwijl ik knik, zie ik vanuit mijn ooghoek een beauty staan: een grote bordeauxrode tas van écht leer. De tas blijkt van de Amerikaanse designer Marc Jacobs te zijn. “Ik verkoop de tas voor 275 euro. Normaalgesproken betaal je er 1500 euro voor. Bij van die luxe vintage webshops, betaal je er ongeveer 800 euro voor”, vertelt Bente. “Als mensen spullen bij mij inleveren, krijgen ze 40 procent van mijn verkoopprijs. Ik zei tegen de vrouw die de tas bij mij bracht, dat de tas bij een andere winkel meer zou opbrengen. Dat interesseerde haar niet echt. Ze wilde graag dat ik de tas verkocht.”
Ik ben heel benieuwd wie er met deze tas vandoor gaat. Ik benijd diegene nu al.