Ritueel of niet? Vragen na vondst hanenkop en konijn in parken

Ingang van het Erasmuspark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De vondst van een afgehakte hanenkop in het Erasmuspark en een levend konijn in een reismand in het Rembrandtpark hebben tot vragen geleid in stadsdeelcommissie West. In beide gevallen waren er ook schotels met voedselresten. De dierenpolitie liet weten dat het mogelijk ‘iets ritueel-gerelateerd is’.

Stadsdeelcommissielid Wout Deterink (VVD) vroeg dinsdagavond of het dagelijks bestuur meer informatie heeft over de vondsten. Volgens Deterink zijn er de afgelopen tijd meer van dit soort schoteltjes gevonden in West en bestaat er mogelijk gevaar voor mens en dier. “En ik kan me voorstellen dat als jouw kind speelt in een park en een afgehakte hanenkop vindt, dat ook verschrikkelijk moet zijn.”

Dagelijks bestuurder Thomas Hermans bevestigde dat de dierenpolitie denkt aan een ritueel. “Wij schrokken er ook van. Het is luguber dat dit in een park ligt.” Hij zei in het duister te tasten over de achtergrond en riep iedereen op die meer informatie heeft, om zich te melden bij de dierenpolitie of het stadsdeel. 

Er zijn geen aanwijzingen dat er verband is met de vondst eerder dit jaar van etensresten in het Erasmuspark waardoor honden konden worden vergiftigd, aldus Hermans.

DeWestkrant