Dit moet je doen met 24hWest

(foto Martine de Vente)
Hoogstins2024

24hWest barst volgend weekend los met heel veel leuks. 24 uur lang rondneuzen bij theaters, horeca, bedrijven en bijzondere gebouwen met een speciaal programma. Om de keuzestress te beperken, hier wat je zeker niet mag missen.

Liggend luisteren

Bij beddenwinkel Cocomat kun je liggend luisteren naar concerten, terwijl je geniet van een biologisch ontbijtje tijdens een Pyjamaconcert. In de Cityhub -het hotel met de mini-kamertjes aan de Bellamystraat- krijg je een eigen singer/songwriter op de kamer.

Uitjes en augurken

Normaal niet open voor publiek, maar volgend weekend wel: Kesbeke aan de Willem de Zwijgerlaan. Dan zie je hoe de uitjes en augurken worden gemaakt. Proeven kan uiteraard ook.

Bier-opera en gin-tonic

Bij Bret op Sloterdijk laat sopraan Els-Linde Buitenhuis de mooiste aria’s horen. Bij ieder muziekstuk komt een passend biertje. Bij avondwinkel Sterk in de De Clercqstraat geven de zussen Do en Tessel van Gebrouwen door Vrouwen de geheime bestanddelen prijs van hun bier en gin-tonic.

Op zoek naar het monster

Bestaat het nou echt? Met de waterfiets op zoek naar het Monster van de Sloterplas. Minder spannend, maar daarom niet minder leuk: een rondvaart over de plas met een grote sloep.

Nachtzwemmen

Ga zaterdagnacht op stap met je zwemtas. Sportplaza Mercator is de hele nacht open voor nachtzwemmen. De sauna en het Turks stoombad zijn ook open.

Yoga en Turks ontbijt

In Podium Mozaïek kun je heerlijk bijkomen met een anti-kater yogalesje. Uiteraard serveren ze daarbij hun beroemde Turkse ontbijt.

Kijk voor de rest, zoals een rondleiding op de begraafplaats of een speurtocht door De Foodhallen op het programma van 24hwest.

 

DeWestkrant