Dit wordt de nieuwe Oostoever

Artist impression van Café Oostoever door Heyligers d + p
Hoogstins2024

Architectenbureau Heyligers d + p is bezig café Oostoever aan de Sloterplas een heel nieuw gezicht te geven. De basaltblokken aan de onderkant blijven, maar het restaurant krijgt een geheel nieuwe opbouw en dus een gigantisch terras. Tot vorig jaar kon je er nog schnitzels en gehaktballen eten. Inmiddels is het dak van het pand afgesloopt en staan er hekken omheen.

Investeerder Oostoever B.V. ziet kennelijk brood in het markante gebouw. Blijkens de artist impressions van het gebouw, heeft die er hippere plannen mee dan gehaktballen en schnitzels. De Sloterplas zit dan ook in de lift. Deze moet meer een trekpleister worden voor bezoekers die normaal binnen de ring vertoeven. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan hebben die er een fijne hang out bij.

Volgens de Kamer van Koophandel is Oostoever B.V. eigendom van een vastgoedinvesteerder met de naam Lev Invest. Wat er op de kaart komt te staan en wie het restaurant gaat uitbaten, is nog niet bekend. Het restaurant staat namelijk te huur op de website van AW Horeca Makelaars voor € 100.000 per jaar.