Kijk Sail in West

Foto: Wim Haze
Hoogstins

Ook aan de kades van West heb je geweldig uitzicht op Sail. Hier vier plekken waar je vanmiddag heen kunt om de schepen te bekijken. Vanaf 14.00 uur varen de schepen Amsterdam binnen en is het dus zaak dat je klaar zit/staat met je klapstoeltje.

-Het Stenen Hoofd

Bij het vertrekpunt van de pont en bij eettentje la Tête kun je het heel goed zien. La Tête heeft een Sail menu bestaande uit brood met braadworst en salade caprese en belooft ook het mooiste uitzicht van de stad te hebben. Handig aan deze plek is dat je van hieraf ook de pont kunt nemen naar de NDSM-werf om Sail vanaf de andere kant te bekijken.

-REM-eiland

Het restaurant REM-eiland heeft een speciaal Sail menu. De lunch is volgens de website al helemaal uitverkocht, maar je kunt nog wel aanschuiven voor het avondeten. Vanwege de unieke ligging -hoog boven het IJ- heb je geweldig uitzicht.

-Pont 13

In de Houthaven ligt Pont13 waar je tijdens de lunch lekker naar de eerste boten kunt kijken. Bij het restaurant zijn ook sloepen te huur, om Sail ook vanaf het water te bekijken.

-Zwaailocatie

Je zou ook nog kunnen overwegen om naar de zogenaamde zwaailocatie aan de Westpoortweg te gaan. Vanaf daar belooft Sail een prachtig zicht op de botenparade.

Doneer