Kamperen in pop-up hotel Westerpark

Hoogstins2024

In het voormalig stadsdeelkantoor in het Westerpark komt een tijdelijk hotel met een restaurant, bar en expositieruimte. Pop-up hotel Gustafson opent op 7 september de deuren, om ruim een jaar later weer dicht te gaan. Dan start de verbouwing voor een definitief hotel, dat in 2017 open gaat.

Behalve een pop-up hotel is Gustafson een platform voor kunst, cultuur en design, zegt Elvira Wilthagen van het Amsterdamse horeca-adviesbureau East Village Concepts, dat samenwerkt met Partners in Hospitality. Er zullen tentoonstellingen en evenementen komen. ’’Als iemand een gek idee heeft: ik sta open voor alles.’’ Buurtbewoners zijn welkom voor ontbijt, lunch en diner, zegt Wilthagen. Er zijn ook plannen voor een terras.

De komende tijd worden vijf kamers ingericht met bijzondere concepten. ’’Het gaat van hostelniveau tot vijf sterren de luxe’’, aldus Wilthagen. In een van de kamers kunnen gasten kamperen in een tent, op nepgras. Verder zijn er plannen voor onder meer een luxe suite en een kamer met stapelbedden die is geïnspireerd op de cabine-achtige ruimtes waarin Japanners een dutje doen.

DeWestkrant