Agenda: Jazz op het terras

Hapje eten en dixieland. Foto: Robert Veen
BoLo9juli

Ok, Sail is ook leuk. Maar als je de luwte zoekt: hier tips voor een vooral muzikaal weekend in West.

Summer Sessions finale

De North Sea Jazz Club in het Westerpark pakt uit met de finale van de Summer Sessions, met zaterdag en zondag de hele dag (vanaf 12:00 uur tot laat) bandjes, funky DJ’s, soul en world music. Neem gerust je kinderen mee, want er zijn ook een zweefmolen en een bad met waterballen waar je in kunt klimmen. En als het echt te heet is, kun je ze tussendoor natuurlijk ook even laten spetteren in het zwembadje. En honger gekregen? Er zijn ook foodtrucks.

Jazz-BBQ

Jazz luisteren en eten is kennelijk een populaire activiteit, want vanavond gaat in VLLA de barbecue aan en is er een Jazzband. VLLA laat zangeres Marit Rooijakkers en gitarist Roberto Garretón overkomen naar Nieuw-West, samen met de BusBQ. Dat is een grill, smoker en stomer in een. Daarop maken de mensen van de BusBQ de heerlijkste dingen. Je kunt je alvast verheugen op het toetje: gegrilde ananas. Eten én muziek luisteren kost samen € 27,50

Klassiek boksen

Ben je meer van de klassieke muziek? Dit weekend is er in West ook van alles gaande voor het Grachtenfestival. Zo is er vanmiddag en zaterdag in de sportschool Xena Sports een piano/boks voorstelling door twee pianisten in de boksring, met de grappige titel Slaande Ovaties. Verder zijn er in het Veemtheater de Zeeheldenvariaties, met een knipoog naar Sail. Hier vind je het hele programma van het festival.

Zin in meer? In West met Mik heeft de complete agenda voor West.

Hoogstins