Dode en gewonden bij schietpartij

Hoogstins2024

-UPDATE- Bij een schietpartij vrijdagavond in de Ten Katestraat rond 18.30 uur zijn een dode en twee gewonden gevallen. Het dodelijke slachtoffer is een 18-jarige Amsterdammer, de twee anderen (Amsterdammers van 22 en 24 jaar) raakten lichtgewond. De schietpartij ontstond volgens de politie na een ruzie op straat.

De politie hield kort na het schietincident op de Admiraal de Ruijterweg een verdachte in een auto aan. Dit gebeurde met getrokken pistolen. De man is inmiddels weer op vrije voeten, maar de politie onderzoekt nog wel zijn rol tijdens het incident. De twee lichtgewonde Amsterdammers zijn aangehouden als verdachten, maar ook op vrije voeten gesteld.

Aan de schietpartij in de Ten Katestraat ging volgens de politie een ruzie en een vechtpartij vooraf. Daarbij raakten drie mannen gewond, waarvan de 18-jarige man in de loop van de avond in het ziekenhuis is overleden. Twee gewonden vluchtten naar de Hasebroekstraat.

De politie was gisteravond zeer snel ter plekke. Even verderop vond een fietslichtcontrole plaats in de Kinkerstraat, toen de schoten vielen. De recherche is direct een uitgebreid onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

DeWestkrant