Trambaan moet weg, toch reparatie

Lijn 7 zal wat het GVB betreft al volgend jaar verdwijnen uit de Witte de Withstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De trambaan in de Witte de Withstraat in De Baarsjes staat op de nominatie om te verdwijnen, maar wordt toch nog gerepareerd. Het GVB gaat vanaf maandag tot en met 25 november ’s nachts werkzaamheden verrichten.

Volgens een woordvoerder gaat het om een spoedreparatie aan het asfalt naast de trambaan voor lijn 7. Die reparatie moet vanwege ’veiligheidsissues’ direct worden uitgevoerd, aldus de zegsman. Het gaat om het stuk tussen de Van Kinsbergenstraat en Van Brakelstraat.

Het vervoersbedrijf presenteerde kort geleden een concept-vervoersplan in verband met de ingebruikname van de Noord-Zuidlijn in 2018. Lijn 14 wordt wat het GVB betreft geschrapt, terwijl lijn 7 niet langer door de Witte de Withstraat en de Jan Evertsenstraat zal rijden. De plannen stuitten op kritiek van gebruikers.

Het GVB wil lijn 7 al zo spoedig mogelijk -waarschijnlijk volgend jaar al- via de Postjesweg en Hoofdweg laten rijden, in plaats van via de Witte de Withstraat en de Jan Eef. De woordvoerder stelt dat het spoor op de Postjesweg ter hoogte van de Witte de Withstraat in 2017 moet worden vervangen. Daarbij kan nu een wissel komen te vervallen, wat een kostenbesparing oplevert.

Trams zullen volgens de woordvoerder straks via de nieuwe route sneller het kruispunt over kunnen, waarbij ook meer ruimte ontstaat voor overstekende voetgangers.

DeWestkrant