Doe de roti run

Foto Patricia Jacob
Floatinggardens

Krijg je al trek in de roti kip van de foto? Je moet er alleen wél voor naar Oost rijden, naar Roopram Roti. Er zit ook een filiaal in De Pijp, maar de zaak in Oost was er eerder en is het populairst. Ik kwam er nadat Surinaamse vrienden mij hadden verteld dat Roopram de beste roti van Amsterdam heeft. Na één hap was ik overtuigd van hun gelijk. Totdat ik daarna door anderen op mijn vingers werd getikt; de beste roti kip zou in West te vinden zijn. De een noemde Rams Roti, de ander Riaz. De vier meest genoemde zaken vind je hieronder. Ik moet zelf nog research in West doen, maar misschien kun jij alvast voorproeven? Doe de roti run en vertel me op Facebook welke roti volgens jou star power heeft.

Floor’s Surinaamse Catering
Cateringbedrijf en afhaalzaak in de Wilhelminastraat met een breed Surinaams repertoire, van moksi meti en bapao tot roti. De roti kip zou “zalig” zijn en “net zo lekker als in Suriname”.
http://www.floorscatering.nl

Ram’s Roti
Om Ram’s te vinden, hoef je in de Jan van Galenstraat alleen maar je neus achterna te lopen; de kruiden van deze Surinaams-Hindoestaanse zaak komen je gewoon tegemoet. Een klinkende naam in West voor liefhebbers van roti van maagjes, lever, kip en lam. Zo’n drie jaar geleden heb ik er steengoede roti kip gegeten, maar om de een of andere reden bestel ik er de laatste tijd vooral broodjes pom. Toch maar weer een keer aan de roti kip?
http://www.rams-roti.nl

Riaz
Ooit de vaste stek voor Ajacieden met Surinaamse roots. Surinaams-Hindoestaanse gerechten, maar ook gerechten van Javaanse komaf. Mijn vriend eet er graag roti kip, maar dat zegt eerlijk gezegd niet veel; hij vindt elke Surinaamse hap ge-wel-dig. Ik ben meer geïnteresseerd in jouw oordeel over deze zaak in de Bilderdijkstraat.
http://riaz.nl

Toko Hangalampoe
Niet het vrolijkste personeel van de stad, maar er staat wel veel in dit zaakje in de Tweede Nassaustraat. Tientallen soorten rijst en kruiden. Van woensdag tot en met zaterdag verkoopt dit Surinaams-Hindoestaanse supermarktje ook roti met lamsfilet, kippenbouten en kipdijfilet. Volgens kenners het “best bewaarde roti-geheim van de stad”. Je moet wel even wachten voordat je dit geheim kunt ontrafelen: tot en met 14 augustus viert Hangalampoe vakantie. 

Doneer