Een kijkje nemen tien meter onder de Singelgracht

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Al tijden wordt er met zwaar materieel gewerkt aan de bouw van parkeergarage onder de Singelgracht ter hoogte van het Marnixbad. Voor het eerst is het mogelijk om een kijkje te nemen in de tien meter diepe bouwkuip. Dat kan tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni.

De ingang voor bezoekers is aan de Nassaukade ter hoogte van de Eerste Hugo de Grootstraat. Een bezoek is mogelijk tussen 11 en 15 uur. Aanmelden is niet nodig. Op de Dag van de Bouw kunnen ook een project in Houthaven worden bezocht en het voormalige Ringparkgebouw, dat wordt verbouwd en nu Rembrandt Park One heet.

800 parkeerplaatsen
De parkeergarage gaat 800 plekken tellen en moet klaar zijn in 2024. Bovengrondse parkeerplaatsen worden verplaatst naar de garage, waardoor er meer ruimte ontstaat op straat. Ruimte die ten goede komt aan groenvoorzieningen, voetgangers, spelende kinderen en fietsers, zo stelt de gemeente. Langs de Nassaukade komt een groene wandelboulevard.

Bomen blijven staan
Vijf bomen langs de Nassaukade blijken toch stevig genoeg te staan, zo meldt de gemeente. Het gaat om een plataan en vier Hollandse iepen die scheef staan, of zijn verzakt. Een trekproef heeft uitgewezen dat de stammen en wortels voldoende stevig zijn. Een iep moet wel vier meter worden ingekort.