Parkeergarage Staringplein dicht na nieuwe problemen

Het Staringplein met de ingang van de parkeergarage. (Foto Richard Mooyman)
BoLoSpringforKids

De parkeergarage aan het Staringplein in Oud-West is voorlopig buiten gebruik gesteld. De leverancier van het parkeersysteem is failliet gegaan, zo blijkt uit een brief van de gemeente aan omwonenden. De geautomatiseerde garage met zestig plekken wordt al jarenlang geplaagd door storingen. 

Een aantal buurtbewoners wilde al langer niet meer gebruik maken van de gemeentelijke garage omdat zij die onbetrouwbaar vinden. Een lift moet de auto’s in de garage zetten en weer naar boven brengen, maar het systeem haperde vaak. “Het is een drama”, zo reageert een buurtbewoner die eerder de Facebookpagina parkeergarage Storingplein begon. “Ik ben blij dat ik er niet meer geparkeerd sta. Veel bewoners denken er net zo over.” 

In 2019 is grootschalig en langdurig onderhoud gepleegd, waarbij de liftinstallatie en andere systemen zijn vervangen. Enkele weken terug ontstond een storing die niet kan worden opgelost omdat de leverancier in maart failliet is gegaan, aldus de gemeente. Een ander bedrijf kan de reparaties niet uitvoeren omdat de software speciaal door dit bedrijf is ontwikkeld. 

De gemeente gaat het parkeersysteem vervangen, zo wordt aangekondigd in de brief. De parkeergarage zal naar verwachting van de gemeente om die reden enkele maanden buiten bedrijf zijn. Omwonenden moeten op straat parkeren, of in twee parkeergarages bij De Hallen. 

Westbegroot2022