Nouriplein op feestelijke wijze ingewijd 

Vader Mohammed Nouri (links) en Willem van Hanegem na de onthulling van het naambord. (Foto gemeente Amsterdam/Paul Tolenaar)
Hoogstins2024

Op feestelijke en sportieve wijze is zondag het A. Nouriplein in Geuzenveld geopend. Het plein is nu vernoemd naar Ajax-voetballer Abdelhak Nouri, die 2017 in coma raakte nadat hij in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd. De vader van Nouri, die in de buurt woont, onthulde het naambordje met oud-voetballer Willem van Hanegem.

Het pleintje van het Michel de Klerkhof droeg eerder de naam van voetballer Nigel de Jong, die ook opgroeide in de buurt. De Jong wilde graag dat het werd vernoemd naar Nouri. Voor veel kinderen in de wijk is Nouri een groot voorbeeld. Het sportveld is vernieuwd, in samenwerking met vrienden, familie en buurtgenoten van Nouri. Op de middenstip staat zijn rugnummer 34.

Samen met de familie Nouri is zondag een sportieve opening georganiseerd om kinderen aan te moedigen om veel buiten te spelen, te sporten en te ontmoeten. Zo was er zondag een voetbaltoernooi en -clinic. Het sportveldje is uitgebreid met nieuwe speel- en fitnesstoestellen, zodat er nu voor alle leeftijden wat te doen is. Ook zijn er nieuwe bankjes geplaatst.