Een maand van verbinding – Column Fenna Ulichki, voorzitter stadsdeel West

  Foto stadsdeel West
  Hoogstins2024

  Vorige week is in stadsdeel West de Maand van de Verbinding gestart. Niemand minder dan koningin Maxima bezocht ons stadsdeel om een paar activiteiten die we hier aanbieden te bekijken. Zo kreeg ze meer te horen over de verbindende workshops van cultuurpodium Ithakaza en over de ‘Heimweeverhalen’, videoberichten over heimwee die bewoners met elkaar delen. Dit zijn 2 van de vele activiteiten waar bewoners van het stadsdeel tot en met 31 oktober aan mee kunnen doen.

  Nieuwe mensen leren kennen
  Het draait deze maand vooral om ontmoetingen. We zijn een stadsdeel met veel verschillende bewoners maar we kennen lang niet al onze buren. Het is niet zo raar dat mensen het meeste contact hebben binnen hun eigen kring, maar de wens om elkaar te leren kennen als buurtbewoners is springlevend. Regelmatig hoor ik bewoners spreken over het gebrek aan contact met buren of met buurtgenoten. Er is vaak weinig tijd voor echte ontmoetingen en daarbij is het spannend om buiten je gewone contacten nieuwe mensen te leren kennen. Dat is zonde.

  Verschillende ideeën en meningen
  In mijn werk ontmoet ik bijna dagelijks nieuwe mensen. Het is zelfs zo dat ik maar al te graag juist nieuwe bewoners leer kennen, met hun eigen verhalen en inzichten. We spreken elkaar te weinig en het is goed om je ideeën en meningen te delen en te vergelijken met elkaar. In een tijd waarin je je zowel online als offline totaal kunt afsluiten kan het soms veel te lang duren voordat je iemand spreekt.

  West Verbindt
  Wij hebben in stadsdeel West samen met partners uit de buurt veel activiteiten waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Om een ander gesprek te voeren dan dat je misschien gewend bent of soms mist. Wil je hier meer over weten? Kijk op West Verbindt – Maand van de verbinding 2023.

  Jaar van de verbinding
  Buiten deze maand van verbinding, spreek ik met alle liefde over een jaar van verbinding. Mijn tip? Groet elkaar en spreek elkaar een keer aan. Vraag hoe het gaat en wie weet ontstaat er een kennis of zelfs vriendschap die je leven mooier maakt. Een verbinding voor het leven.