Eendrachtspark krijgt kunstwerk met handlijnen van bewoners

Foto: Stadsdeel Nieuw-West
Hoogstins2024

We schreven al eerder dat het Eendrachtspark onder handen wordt genomen. In de week van 7 november wordt flink gewerkt in dit park in Geuzenveld-Slotermeer. De gemeente laat dan 28 extra bomen planten, evenals struiken en andere planten. Daarnaast wordt er nieuw gras ingezaaid.
Op het grasveld naast het Parkrandgebouw, op de hoek van de Ruys de Beerenbrouckstraat en de Dr. H. Colijnstraat, komt het nieuwe kunstwerk Zenith. Buurtbewoners kwamen eind 2019 met het idee hiervoor. Het kunstwerk heeft een patroon dat bestaat uit handlijnen van buurtbewoners. Hiervoor lieten 101 personen in 2021 een handafdruk in klei maken.
Verder komt er voor het Parkrandgebouw een boombak met zitrand. In de boombak worden drie bomen geplaatst. Ook komen er extra fietsnietjes voor het gebouw.
De gemeente is al sinds 2018 met de bewoners bezig om het park te verbeteren. Er is al veel werk gedaan. Zo is de speeltuin vernieuwd en zijn de paden hersteld. Met deze werkzaamheden treedt de laatste fase van het verbeterplan in.

DeWestkrant