Elektrische (bak)fiets of auto huren bij het Osdorpplein

De nieuwe buurthub bij het Osdorpplein (beeld: Nieuw-West)
Hoogstins2024

Het Osdorpplein is een van de eerste plekken in de stad met een zogenaamde buurthub. Op deze plek kunnen bewoners elektrisch deelvervoer huren, zoals een elektrische fiets of bakfiets. Ook staan er op de kruising van Hoekenes en Martini van Geffenstraat elektrische auto’s die meegenomen kunnen worden.
Nieuw-West heeft ook een buurthub in de Hendrikje Stoffelstraat, vlakbij het Rembrandtpark. Een fiets of auto nemen gaat via de app van de aanbieder van het voertuig en kost tussen de vijf en veertig cent per minuut. In West is het nog even wachten op een elektrische deelstalling. Volgens de website van de gemeente zijn er plannen om er eentje te maken bij De Hallen.
De buurthub is met name een wijdverbreid fenomeen in Amsterdam-Zuid. Daar zijn inmiddels al vijf van deze plekken. In Osdorp kun je bakfietsen huren van Cargaroo, fietsen van Deelfiets Nederland, auto’s van Amber en scooters van Felyx.
De gemeente ziet veel voordelen van de buurthubs, zo zou elektrisch deelvervoer minder plek innemen in de stad en schoner zijn.

DeWestkrant