Expositie ‘Geheimen’ in De Hallen bij Galerie Beeldend Gesproken op 2 en 3 april

Secret Dome en Secret Place van Willy Felice.
Hoogstins2024

Willy Felice maakt schilderijen met olieverf op bladgoud, koper, zilver met hier en daar poëtische Arabische teksten. Heleen van Deur laat 3D-objecten zien van handgeschept, bewerkt en gebruikt papier, dikwijls gecombineerd met andere materialen.

De twee kunstenaars kennen elkaar uit de Nieuwmarktbuurt en exposeerden tweemaal eerder samen, tijdens de Open Ateliers Nieuwmarkt. De combinatie van de intense kleuren die Willy Felice gebruikt voor haar schilderijen en de meer ingetogen papierwerken van Heleen pakt goed uit; het is alsof de werken elkaar versterken. 

Geheime verlangens
In gesprek met elkaar en reagerend op elkaars werk, bleek dat het thema ‘geheimen’ beiden bezighield. Niet als pleidooi voor het wegstoppen van gevoelens of gebeurtenissen die geopenbaard moeten worden om je eigen weg te kunnen gaan. Wel als het koesteren van geheime verlangens en fantasieën, over de wereld, situaties, of jezelf. Beiden zien dit soort geheimen als een verrijking van hun innerlijk leven. 

Verdwalen
Voor het thema geheimen liet Willy Felice zich inspireren door de Arabische cultuur en architectuur. Haar schilderijen nodigen uit om in te lopen, te verdwalen en verwachtingsvol te zien waar je uitkomt. Heleen heeft in haar ‘geheimserie’ gebruik gemaakt van een hutkoffer vol handgeschreven brieven en dagboeken die iemand uit haar buurt naliet, ze zaten bomvol geheimen. De teksten zijn zó gebruikt dat de geheimen niet zijn onthuld. 

De kunstenaars hopen dat de toeschouwers van deze expositie hun eigen geheimen weer wat meer gaan koesteren. 

Dit alles is te zien in de mooie Galerie Beeldend Gesproken in de Hallen in Amsterdam Oud-West. Een hoge en royale ruimte met veel licht in de oude tramremise, Heleen had er al eens eerder geëxposeerd. 

Data: zaterdag 2 april en zondag 3 april van 12.00 – 18.00 uur
Plaats: Galerie Beeldend Gesproken
Adres: Hannie Dankbaar Passage 23 | De Hallen | Amsterdam-West 

www.heleenvandeur.nl
www.atelier-felice.com 

De drie pagodes van Heleen van Deur