Fietsenstalling station Sloterdijk toch niet gratis

Station Sloterdijk. (Foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

NS en ProRail gaan de fietsenstallingen op 44 stations verbeteren, waarbij het neerzetten van de fiets de eerste 24 uur gratis wordt. Ook op Sloterdijk wordt het draaihek vervangen door toegangsdeurtjes die kunnen worden geopend met een OV-chipkaart.

Maar de stalling op Sloterdijk blijkt als enige van de 44 stations toch niet de eerste dag gratis te worden, zo blijkt na vragen van De Westkrant. ’’Reden is dat de fietsenstalling al bomvol is’’, aldus een woordvoerder van de NS. Er wordt volgens hem wel gestudeerd op de mogelijkheden om het aantal fietsparkeerplekken uit te breiden. ”Dan zouden we ook het eerste-24-uur-gratis-concept kunnen toepassen.’’

De huidige Zelfservice fietsenstalling op Sloterdijk kost 50 eurocent voor 24 uur. Een jaarabonnement kost 75 euro. Er zijn circa 400 plekken. De meeste treinreizigers parkeren hun fiets in de rekken buiten het station, maar ook die zijn geregeld vol.

De 44 fietsenstallingen zijn voor het eind van het jaar voorzien van een nieuwe entree. De opgeknapte stallingen hebben cameratoezicht en reizigers kunnen via een intercom contact opnemen met een medewerker.