Overnachten in trein bij Sloterdijk

Impressie trainlodge
Hoogstins2024

Is het een trein of is het een hotel? Met die vraag heeft de gemeente Amsterdam zich dusdanig lang beziggehouden dat de lancering van de Trainlodge -eerst gepland voor april- wat vertraging heeft opgelopen. Ondernemer Harry de Boer verwacht dat gasten vanaf juni kunnen gaan slapen in voormalige slaaprijtuigen van de Zwitserse spoorwegen.

De Boer had een bedrijf in chartertreinen en reed onder meer naar Lourdes en wintersportgebieden, maar zag dat treinreizen door de opkomst van de goedkope vliegreizen ’te duur’ wordt. Dus waarom niet de rijtuigen stilzetten en toch nog gebruiken als slaapgelegenheid? “Het houten interieur voldoet nog steeds, maar we hebben uiteraard wel wat aanpassingen gedaan. Zo komt het toilet niet rechtstreeks uit op het spoor, maar wordt netjes aangesloten op het riool.”

Er komen vier rijtuigen met elk elf compartimenten van drie bedden. En er komt in een van de rijtuigen
een restaurant en terrasgedeelte. De Boer hoopt behalve voor toeristen ook een buurtfunctie te vervullen, door bijvoorbeeld de treinstellen te verhuren voor feesten en partijen. Een nachtje in de trein is vriendelijk geprijsd. De Boer denkt aan € 25,- per bed. De doelgroep bestaat uit backpackers en gezinnen.

Op het moment worden de met graffiti bekladde treinen overgespoten in hun oorspronkelijke kleuren. Binnenkort worden de rails gelegd langs de Changiweg, bij de achteringang van Sloterdijk langs het spoor. Vanaf mei is het mogelijk om te reserveren op www.trainlodge.com In juni of juli zullen de eerste gasten welkom zijn.

trainlodge in de verf