Gay West

Hoogstins2024

Net als ieder jaar start Gay Pride in West zondag met een picknick van Pink West in het Erasmuspark. Maar omdat Gay Pride dit jaar ook Euro Pride is, zijn er in West ook allerlei andere activiteiten.

De I amsterdam letters in regenboogkleuren staan vanaf morgen in het Vondelpark; daar is het morgen ook Roze Zaterdag. Aanstaande maandag verhuizen ze naar het Westerpark om kleur te geven aan het Milkshake festival. 

In verzorgingshuizen zijn ook allerlei Gay Pride acitviteiten. Zo is er woensdag 27 juli een roze bingo in Amsta de Poort aan de Hugo de Grootkade en treedt op 2 augustus in de Vondelstede (bij het Vondelpark) Luna Lunette op.

Het optreden van de bekende standup-drag queen Bianca del Rio in het Amsterdam Theater is uitverkocht. De North Sea Jazz Club heeft 3 augustus nog wel Pink Ladies on Stage, inclusief Lesbi Loterij.

In galerie Beeldend Gesproken in De Hallen is de expositie Gender Free Zone van Petra van Velzen. Met portretten en stop-motion filmpjes waarop je kunt zien hoe een man zichzelf transformeert tot drag queen.

Hier zie je de hele agenda voor de Gay Pride

DeWestkrant