Geen intercity’s meer op Lelylaan

Forenzen komen uit de intercity op Lelylaan (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Forenzen die vanaf Lelylaan naar Den Haag willen, moeten overstappen of een ander station kiezen. Lelylaan is over ruim een maand namelijk geen intercitystation meer.

In de nieuwe dienstregeling van de NS, die op 11 december ingaat, stoppen de snelle treinen op de lijn Vlissingen-Lelystad niet meer op dit station. Ze rijden vanaf Amsterdam Centraal Station via Haarlem naar Den Haag en daarna door naar Zeeland. Wie die kant op moet, moet een ander station kiezen of op Schiphol of in Leiden overstappen.

Wel kunnen reizigers na het ingaan van de nieuwe dienstregeling nog doorrijden naar Leiden. De Sprinter naar Schiphol en Hoofddorp rijdt straks door naar Leiden, waar reizigers kunnen overstappen richting Den Haag en verder.

Op de website van reizigersorganisatie Rover reageren veel forenzen negatief op dit nieuws. Lelylaan is een aantrekkelijk station voor forenzen uit West, die richting Den Haag of Rotterdam moeten. Reizigers klagen over een langere reistijd naar Den Haag en vaker overstappen. “Het station staat altijd bomvol forenzen naar Leiden en Den Haag, moeten die dan allemaal in een stoptrein?”