Goede tentjes uit De Pijp breiden uit in West

Hoogstins2024

De Pijp telt aardig wat goede restaurants. Twee van de beste tentjes komen naar West: Pho 91 en Little Collins.

Nog even wachten en dan kun je in West ‘Vietnamezen’ bij Pho 91 en brunchen in Australische stijl bij Little Collins. Dat zit zo.

Pho 91
In de Kinkerstraat, op de plek waar ooit het ‘gezonde’ SNCKBAR zat, zullen binnenkort pannen met (runder)bouillon voor noedelsoep staan te pruttelen. Pho 91 serveert die troostende pho al sinds 2014 in de Albert Cuypstraat. Dit frisse Vietnamese eetcafé loopt al vanaf het begin als een trein. Vooral in het weekend staat er een rij tot ver op de markt. Maar het eten is het wachten meer dan waard. Als je eenmaal aan een bun zit, een lauwwarme noedelsalade met komkommer, wortel, ‘radijs’, koriander, stukjes pinda en loempia’s, dan ben je zó vergeten dat je buiten wortel stond te schieten en denk je alleen nog maar aan je volgende bestelling. Suggestie: de gefrituurde gekarameliseerde kippenvleugels.
https://www.facebook.com/pho.ninety.one/

Little Collins
In het pand van Meneer en mevrouw Keus in de Bilderdijkstraat wordt alles klaargemaakt voor de komst van Little Collins uit de Eerste Sweelinckstraat. Dit sympathieke zaakje heeft bewoners van De Pijp met succes ingewijd in de hedonistische lifestyle van Melbourne, de thuisbasis van de eigenaren. Zeker weten dat ze ook gaan scoren in West. Ga maar na: brunchen met Bellini’s en Mimosa’s en gekruid lam of een crêpe met vijgen en walnoten, ’s avond een shared dinner met ceviche van garnalen of chipotle braised beef cheek.
https://www.facebook.com/littlecollinsamsterdam/