Gratis proefles Shorinji Kempo in de Staatsliedenbuurt

De introductieavond van 2023 (Foto Shorinji Kempo Amsterdam-West)
Hoogstins2024

Op woensdag 14 februari is er een introductieavond Shorinj Kempo voor volwassenen in Studio 100, De Wittenstraat 100. 

Shorinji Kempo is een moderne Japanse verdedigingskunst met zenboeddhistische achtergrond. Bij deze sport leer je om met zo min mogelijk kracht een aanval af te wenden en te beëindigen, daarbij wordt gebruik gemaakt van positie, balans, snelheid en drukpunten. Je maakt kennis met een spel van aanval en verdediging en leert hoe je beter kunt reageren bij agressie buiten de dojo. 

Shorinji Kempo is een actieve sport waarbij je je niet snel zult vervelen, iedereen vanaf 18 jaar, met of zonder ervaring, kan mee komen doen. Deze martial art is vooral bedoeld om je geestelijk en lichamelijk gezonder te maken en met plezier samen te oefenen om verder te komen. 

De grondlegger Doshin So heeft veel technieken, standen en vormen overzichtelijk in een lessysteem ondergebracht die bestaat uit praktijk en theorie. Het theoretische deel gaat over principes en logica achter de technieken, en meer filosofische onderwerpen zoals over omgang met elkaar in de dojo en daarbuiten. Wie regelmatig traint kan al redelijk snel een examen afleggen, de diploma’s van behaalde examens worden door de World Shorinji Kempo Organisation (WSKO) in Japan geregistreerd en ondertekend. 

Op 14 februari krijgen nieuwe deelnemers een korte introductie waarna de spieren worden opgewarmd, gevolgd door enkele afweer- en losmaaktechnieken en tot slot ter ontspanning een afkoelsessie. Senior senseis en kenshi (Japans voor leraren en leerlingen) zijn aanwezig om uitleg te geven, studieboeken en ander lesmateriaal zijn er ter inzage. 

Kun je niet de 14e maar wil je graag een keer komen? Dat is natuurlijk geen probleem, je kunt je in principe altijd aanmelden voor een gratis proefles in Studio 100. 

Shorinji Kempo Amsterdam West
Zo & Wo van 19:00 tot 21:00
Docent Floris de Jong, 3e dan 
STUDIO 100 
De Wittenstraat 100 Amsterdam
Korting voor 55+ met stadspas groene stip

Voor meer informatie:
floris@kempowest.nl 
www.kempowest.nl