Nieuw strandcafé en restaurant in horecapaviljoen aan Sloterplas

Horecapaviljoen Hotel Buiten aan de Sloterplas. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De deuren van Hotel Buiten aan de Sloterplas gaan eind april weer open, zo is de bedoeling. BUITEN Strandcafé & Restaurant wordt de nieuwe naam van het paviljoen in Nieuw-West. De curator van de failliet verklaarde uitbater Moes Mobiel BV heeft met twee ondernemers een akkoord bereikt over een doorstart.

Het café-restaurant zal worden geëxploiteerd door de ondernemers Jos van Heese (Bar Hout in de Houthavens) en Reinout Ezinga (mede-eigenaar van IJVER op de NDSM Werf). BUITEN wordt een strandtent en ‘buurthonk’ het hele jaar door, zo laat curator Florentijn Verhagen weten namens de nieuwe exploitanten. 

Gasten kunnen straks in het paviljoen 6 dagen per week vanaf 11 uur ’s ochtends terecht voor lunch, borrel en diner. De nieuwe eigenaren willen ook een beperkt aantal huwelijken inclusief feest faciliteren, aldus Verhagen. Het paviljoen is een officiële trouwlocatie. 

De curator doet nog nader onderzoek naar het eerdere faillissement. Exploitant Moes Mobiel BV meldde zelf dat het faillissement is veroorzaakt door (met name) gestegen prijzen, onder ander voor energie, inkoop en personeel, aldus Verhagen. Daarnaast zou de omzet zijn achtergebleven door het slechte weer.

Het horecapaviljoen begon in 2012 in een bouwkeet in een vergeten hoekje bij het Sloterstrand. Met crowdfunding werd geld opgehaald voor een groter etablissement, gebouwd met zeecontainers. Dat opende de deuren in 2017. Zo’n 180 mensen -onder wie veel buurtbewoners- staken geld in Hotel Buiten. De uitbater ging failliet, niet de stichting Hotel Buiten.