Help een gezin vooruit: word vrijwilliger bij Home-Start

Hoogstins2024

Wil jij een ander gezin een steuntje in de rug geven? Heb je ongeveer twee uur per week tijd? Dan is Home-Start op zoek naar jou!

Home-Start wil jonge kinderen een goede toekomst bieden door ouders die het tijdelijk zwaar hebben te ondersteunen. Onze vrijwilligers bezoeken daarom elke week een vast gezin. Door deze positieve aandacht voelen ouders zich gesteund, gaan ze zich langzaam weer beter voelen én zelf meer ondernemen. We kijken goed welk gezin en welke vrijwilliger een goede match vormen.

Stukje medemenselijkheid
Een moeder die via Home-Start een vrijwilligster leerde kennen verwoordt het zo:
“Dit is precies wat ik nodig had. Het was een heel goede match: beide liefde voor de natuur, pure liefde in de opvoeding. Daardoor kan ik nu ook beter loslaten en, geleerd door de vrijwilligster, kijken naar wat er wel is. De match is heel belangrijk. Dat hebben ze goed gedaan. Het fijne aan Home-Start vind ik dat ze niet werken naar een doel, maar er gewoon zijn, ingaan op de vraag, een stukje menselijkheid bieden en niet denken in hokjes. Mijn leven is soms nog steeds moeilijk, maar ik heb nu de vaardigheden om er weer bovenop te komen. De vrijwilligster zit nu in mijn achterhoofd – wat zou zij nu doen? – en dat helpt mij. Ik kan het weer zelf dus het stopt, maar ik mis haar als mens.”

Waardering
Voordat vrijwilligers bij Home-Start aan de slag gaan, volgen ze eerst een training. Bij de training is nog plaats voor nieuwe vrijwilligers op maandag 15 en 22 mei en 5 juni. We vinden het belangrijk dat vrijwilligers goed voorbereid starten en ze zelf niet alleen iets brengen, maar er ook iets positiefs voor terugkrijgen. Ouders geven vaak veel vertrouwen en waardering aan hun vrijwilliger. Voor de vrijwilliger is het wekelijkse contact leerzaam en gezellig. De coördinator is op de achtergrond aanwezig voor vragen of problemen. Vrijwilligers ontmoeten elkaar tijdens een themabijeenkomst en gaan twee keer per jaar iets gezellig doen met elkaar.

Interesse?
Kijk voor meer informatie op www.home-start.nl/vrijwilligers
Wil je vrijwilliger worden bij Home-Start of wil je als ouder graag ondersteuning?
Neem dan contact op met coördinator Titia Koppers, via t.koppers@combiwel.nl of telefonisch (06.4354.1395).