HEMA Bos en Lommerplein open op 3 juni

Foto HEMA
Hoogstins2024

De nieuwe winkel van HEMA op het Bos en Lommerplein opent naar verwachting op donderdag 3 juni. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. De Westkrant meldde al ruim twee weken geleden dat er plannen zijn voor een filiaal op het Bos en Lommerplein.

De winkel telt 400 vierkante meter en is ingericht volgens het nieuwste concept waarbij alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar staan in ‘werelden’, aldus de HEMA. De komst betekent een enorme opsteker voor het winkelgebied, dat al jaren kampt met leegstand. Het plein wordt momenteel opnieuw ingericht.

HEMA had tot nu toe nog geen winkel in het gebied rondom het Bos en Lommerplein en daarom is er gekozen voor deze locatie, aldus het bedrijf in een persbericht. De vernieuwing van het winkelcentrum en de aantrekkelijkheid van het gebied voor klanten heeft ook bijgedragen aan de beslissing om hier een winkel te openen, zo stelt de HEMA. 

“HEMA is in 1926 opgericht in Amsterdam en daardoor hebben we een speciale band met de stad”, aldus Phillip Mes, landendirecteur HEMA Nederland. “Zo staat ons hoofdkantoor nog altijd in Amsterdam. Daarom is het altijd extra bijzonder om in de hoofdstad een nieuwe winkel te openen.”

Het nieuwste Hema-concept geeft volgens Mes een speciaal tintje aan de winkel op het Bos en Lommerplein. “Het uitrollen van het nieuwe winkelconcept is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie die bestaat uit het versterken van de winkels in de kernmarkten Nederland en België, internationale groei via partners en online groei.”

Aanvankelijk was er sprake van opening op 20 mei, dat is inmiddels veranderd in 3 juni.

DeWestkrant