Hotel in trein bijna open

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De burgemeester opent op 18 april de Trainlodge op station Sloterdijk, een hostel in vijf voormalige slaaprijtuigen van de Zwitserse spoorwegen. De wagons maakten in hun vorige leven deel uit van de nachttrein van Zürich naar Rome.

De lodge zou dit najaar al open gaan, maar de inbouw van de kamers in de slaaptrein liep vertraging op. Dit zou komen door de ‘complexiteit van de aansluitingen’ bij de treinen. Maar straks is het een volgens initiatiefnemer Harry de Boer ‘relaxte plek voor de budgetreiziger’. In de lodge zijn de couchettes vierpersoons hotelkamers.

Leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege -immers om de hoek- maakten de zitjes in het bistro- en receptierijtuig. Ook komt er naast de trein een terras. Op de facebookpagina van de Train Lodge is te zien hoe het hostel tot stand is gekomen.

Een nachtje slaaptreinen is natuurlijk niet alleen leuk voor toeristen. Je kunt al een nachtje boeken via Airbnb voor € 26 per persoon. Je moet dan wel een coupé delen met drie andere gasten.