Kerstavond? Hier kun je naar de kerk

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Wil je ‘iets’ doen aan Kerst, meer dan alleen maar eten en gezellig doen? Kijk hier waar je op Kerstavond bezinning, naastenliefde en andere manieren vindt waarop je de kerstgedachte hoog kunt houden.

Kaarsjes in De Baarsjes

In de Jeruzalemkerk is op 24 december vanaf 20.00 uur traditioneel Kaarsjes in De Baarsjes met honderden kaarsjes, oude en nieuwe kerstliedjes en daarna een hapje en drankje op het Jan Maijenplein. ‘Ook als je/u niet gewend bent naar een kerk te gaan kun je/kunt u hier aansluiting vinden’, beveelt de kerk de dienst aan.

Nachtdienst in de Nassaukerk

Tijdens de dienst in de Nassaukerk op de De Wittenkade is er vanaf 21.00 uur een kerstnachtdienst met een koor en speciale inbreng van bewoners van Inloophuis De Schakel. ‘De deuren van de Nassaukerk wijd open voor jong en oud, gewone en buitengewone mensen, gelovigen en ongelovigen”, aldus de kerk op kerst020.

Katholieke kerk

De drie katholieke kerken in Amsterdam-West hebben allemaal een kerstnachtdienst. In de Boomkerk is die 19.30 uur, in de Augustinuskerk om 19.30 uur en in de Vincentiuskerk om 20.30 uur.

DeWestkrant