Kinderdagverblijf in Staatsliedenbuurt dicht na ‘misstanden’ 

Waarschuwingen ook voor De Vlindertuin en De Bengel in De Baarsjes

Het Droombos in de Van der Hoopstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Kinderdagverblijf Het Droombos in de Staatsliedenbuurt is gesloten. De crèche in de Van der Hoopstraat kreeg van de gemeente waarschuwingen en de kleur rood als risicoprofiel. Rood betekent: ‘Er is reden tot zorg of serieuze zorg over de actuele situatie en reden tot serieuze zorg over de nabije toekomst.’

Het Droombos is onderdeel van Robinson Kinderopvang. Volgens dagblad Het Parool was er sprake van ‘aanhoudende misstanden’ en dreigde de gemeente na rapportages van de GGD met een exploitatieverbod. Er werd gewerkt met invalkrachten en bij inspectiebezoeken bleek volgens de krant dat kinderen onvoldoende aandacht kregen. 

De directeur van Robinson zegt tegen de krant dat problemen te maken hebben met het landelijk personeelstekort en het toezicht van de GGD Amsterdam dat te streng zou zijn. Het Droombos staat overigens sinds 9 april niet meer geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang van de rijksoverheid. 

De Vlindertuin en De Bengel in De Baarsjes ook ‘rood’
Kinderdagverblijf De Vlindertuin -ook van Robinson- heeft van de gemeente eveneens het risicoprofiel ‘rood’ gekregen. De Vlindertuin is gevestigd in de Van Rensselaerstraat in De Baarsjes. Buitenschoolse opvang De Bengel aan de Willem de Zwijgerlaan in De Baarsjes heeft ook het risicoprofiel rood gekregen.  

DeWestkrant