Lesrestaurant ROC van Amsterdam nu ‘plantbased’

Hoogstins

Restaurant Warmoes heeft afgelopen maandag de deuren geopend. Warmoes vervangt het lesrestaurant de DinnerClub aan de Da Costastraat 64. Het culinaire team van MBO College Centrum besloot dat het tijd werd voor een nieuwe koers. Plant-based koken is de nieuwe leidraad.

De kwaliteit van de diners en de goede prijs-kwaliteit verhouding blijft. Groente voert de boventoon in het restaurant. Het restaurant streeft naar een lunch en diner met een verhouding van tachtig procent groente en maximaal twintig procent vlees of vis. Geheel vegetarisch is ook mogelijk.

Duurzame en lokale ingrediënten
Als er gewerkt wordt met vlees of vis zijn dat overwegend duurzame en lokale ingrediënten, die op een verantwoorde wijze geproduceerd zijn. Hierbij worden de principes van de DutchCuisine gevolgd. Daarnaast is de wijnkaart volledig vernieuwd met een assortiment aan wijnen van de Nederlandse bodem.

Trends
De chefs en studenten blijven bij de tijd. Er wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de hedendaagse culinaire trends. Oude kooktechnieken of een klassieke receptuur in een nieuw jasje. Je kunt bijvoorbeeld een Koreaanse sushi proeven, maar dan volledig gemaakt van streekproducten.