Moderne Hamlet in ‘klein Dubai aan de Sloterplas’

Foto Rachel Schraven
Hoogstins2024

In theaterbroedplaats De Sloot bij Sloterdijk is de komende weken een eigentijdse versie te zien van Hamlet. Schrijver Abdelkader Benali maakte de tekst van deze moderne variant op Shakespeare’s klassieker. 

Het stuk speelt zich af in Nieuw-West anno 2023.  Een klein Dubai aan de Sloterplas, waar de opwinding van het grote geld tastbaar is, de bouwputten steeds dieper worden en de penthouses steeds hoger. ‘Rich kid’ Hamlet keert terug naar huis, als zijn vader onder verdachte omstandigheden verdwenen is. Geholpen door zijn vrienden komt Hamlet achter de verblijfplaats van zijn vader. En zweert wraak. 

Hamlet is een productie van De Toneelmakerij en Theater De Krakeling in samenwerking met Meervaart. Het is een ‘rauwe, spannende voorstelling geïnspireerd op de actualiteit van de snel transformerende stad en haar opgroeiende inwoners’, aldus de makers. 

Hamlet wordt vertolkt door Sabri Saddik (o.a. Bestseller Boy, Mocro Maffia, #Yolo4real). Verder spelen mee Sabri Saad El Hamus (o.a. Oogappels, Shouf Shouf!, De Libi), Evrim Akyigit (o.a. Oogappels) en Rogier in ’t Hout (o.a. Het Klokhuis).

Hamlet is te zien tot en met 15 april in theaterbroedplaats De Sloot, Rhoneweg 6-10

DeWestkrant