Motoragent schiet verdachte neer op de Wittenkade

Hoogstins2024

Een motoragent heeft vanochtend rond half twaalf een verdachte neergeschoten op de Wittenkade in de Staatsliedenbuurt. In De Telegraaf meldt misdaadjournalist John van den Heuvel dat het gaat om Frans Meijer, een van de Heinekenontvoerders in 1983. Een tweede verdachte is aangehouden.

Volgens onbevestigde berichten zijn er vanochtend meerdere schoten gelost, waarbij omstanders  wegdoken achter auto’s. De agent was afgekomen op een ‘verdachte situatie’ in de Van Beuningenstraat. Twee mannen renden weg richting De Wittenkade, waarbij de agent een vuurwapen zag bij een van de twee. Volgens de politie ontstond er een situatie waarbij de agent zich genoodzaakt voelde om deze man neer te schieten. De andere verdachte gaf zich over.

De neergeschoten verdachte is naar het ziekenhuis gebracht. Beide mannen zijn aangehouden. Daarbij werd een vuurwapen aangetroffen. De politie is nog bezig met onderzoek en roept getuigen op om zich te melden. Zoals gebruikelijk bij dit soort gevallen heeft ook de rijksrecherche een onderzoek ingesteld.

 

DeWestkrant