Muzikaal avontuur Rijnreisje (6+) in De Krakeling

Beeld Jan Hoek
Hoogstins2024

Een betoverende muzikale voorstelling voor iedereen van 6 jaar en ouder. Zo omschrijft de Toneelmakerij Rijnreisje van theatermaker Steef de Jong. De voorstelling met livemuziek, spel, zang en dans is komende zaterdag en zondag te zien in Theater De Krakeling op Westergas en op 20 februari in De Meervaart. 

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te gaan paaien. Rijnreisje neemt het publiek mee op avontuur om mythen en verhalen te ontdekken. De reis voert langs het Waterdruppelballet, dat de ontstaansgeschiedenis van de rivier danst en de Hongerstenen, die zich alleen bij laag water laten zien. Ook komt het tot een ontmoeting met Lorelei, de meermin die met haar zang schippers betovert. 

Onder de fantasierijke verhalen sluimert het gevaar van klimaatverandering, overbevissing en vervuiling, zo stelt de Toneelmakerij. Drie acteurs zingen, dansen en spelen alles: de zalmen, rivier, dorpen, steden, legendes, bewoners, toeristen, nimfen, boten, stenen, dieren, fabrieken, waterval en de zee. Meer informatie op de site van de Toneelmakerij