Sophie Lambo nieuwe directeur Theater De Krakeling

Sophie Lambo is per 1 augustus de nieuwe algemeen directeur/bestuurder van Theater De Krakeling op Westergas. Lambo volgt Kees Blijleven op, die in april afscheid nam als artistiek directeur/bestuurder van het jeugdtheater.

Na haar studie Theaterwetenschappen (UvA) was Lambo van 1994 tot 2002 als hoofd programmering verbonden aan het Amsterdamse theater de Meervaart. Aansluitend was ze als zakelijk leider / zakelijk directeur werkzaam bij gezelschappen als Conny Janssen Danst, Dansgroep Krisztina de Châtel en Ward/waRD – Ann Van den Broek. Sinds 2018 was ze zakelijk directeur van BIS-gezelschap Het Zuidelijk Toneel. Ook bekleedt ze bestuurlijke functies bij culturele initiatieven als Mobile Arts/Parade, Young Gangsters, Queer Arts Festival Amsterdam en Platform Aanvang.

Levensveranderend
Sophie Lambo: “Ik ben ontzettend blij om bij Theater De Krakeling aan de slag te gaan. Het is voor mij altijd van wezenlijk belang geweest om aandacht te vragen en te krijgen voor de ontwikkeling en de borging van jeugdtheater in den brede. Iedere mooie, spannende of bijzondere ervaring in theater draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling als weldenkend mens. Juist als je jong bent, kunnen dat soort ervaringen zelfs levensveranderend zijn.”

Nieuwe makers
“Dat is waar De Krakeling voor staat: een open toegankelijke plek voor iedereen, waar plaats is voor plezier en lucht, en waar je de tijd krijgt om jezelf te leren kennen. Ruimte geven aan nieuwe makers en actief inspelen op de rap veranderende samenleving zijn voor mij belangrijke uitgangspunten voor het beleid de komende tijd. Met een bevlogen team van specialistische medewerkers bij De Krakeling, wat mij betreft hét boegbeeld van theater voor jeugd en jongeren in Amsterdam en Nederland, treed ik met heel veel enthousiasme de toekomst tegemoet.”

DeWestkrant