Fietsen op autoparkeerplekken Spaarndammerstraat en Admiraal de Ruijterweg

De Spaarndammerstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In de Spaarndammerstraat en op de Admiraal de Ruijterweg worden autoparkeerplekken opgeheven om plaats te maken voor fietsen. Zo moet er meer ruimte komen op de stoep. Dat meldt stadsdeel West in brieven aan buurtbewoners.

In beide buurten blijven straks voldoende autoparkeerplekken beschikbaar, zo stelt het stadsdeel. “De balans tussen het aantal parkerende auto’s en de beschikbare parkeerplekken blijft binnen de richtlijnen die we hiervoor hanteren.” De werkzaamheden starten in de week van 31 juli.

Spaarndammerstraat: 8 autoparkeerplekken weg
In de Spaarndammerstraat worden acht autoparkeerplekken opgeheven. Ook worden obstakels weggehaald van stoepen. “Tellingen laten zien dat minimaal 1 op de 3 fietsen in de straat niet netjes geparkeerd kan worden omdat de fietsenrekken vol staan. Door meer plek te maken om fietsen te parkeren, zorgen we ervoor dat er meer ruimte komt op de stoepen”, aldus de brief.

Admiraal de Ruijterweg: 15 autoparkeerplekken weg
Op de Admiraal de Ruijterweg tussen de Bos en Lommerweg en Haarlemmerweg komen fietsvoorzieningen op vijftien autoparkeervakken. “In de straat zijn de stoepen vaak niet breder dan 1.80 meter en staan er veel obstakels zoals fietsen geparkeerd”, aldus de brief. “Dit terwijl we streven naar een vrije doorloopruimte van minimaal 2 meter. Dan kunnen mensen met een rollator, kinderwagen of rolstoel namelijk veilig iemand anders op de stoep passeren.”

DeWestkrant