Kinkerstraat krijgt Franse bakkerij: Chez Rosie

Fotocredit: Rose Délgon
Hoogstins

Op de plek waar Léonie Jeursen haar oma’s recept voor cheesecake perfectioneerde en andere ‘stoere taarten zonder franje’ verkocht, zal vanaf juli een Française kneden en bakken dat het een lieve lust is.

“Bakken is net toveren. Je doet iets in een bakvorm dat er heel anders uitziet dan het er uitkomt”, zei Léonie Jeursen ooit tegen mij. Dat zij kon toveren als de beste liet ze sinds 2013 zien in Oud-West, eerst in de Bilderdijkstraat en later in de Kinkerstraat. “Bij Baksels verkopen we stoere taarten zonder allerlei franjes. Onze klanten zeggen dat ze veel smaak hebben.”

Sluiting Baksels
Deze klant kan dat beamen. Sla dit stuk er maar op na. Tussen alle taarten in haar bakkerij en taartenwinkel zaten drie bestsellers: de Red Velvet Cake, de Lemon Blueberry Cake en de Classic Cheesecake – haar oma’s cheesecake. Toen ik Léonie vorig jaar sprak, had ze het gevoel dat ze nog meer uit haar bedrijf kon halen. “Ik wil onze naamsbekendheid vergroten, zodat nog meer mensen naar ons komen voor hun guilty pleasure.” Enkele maanden later besloot ze echter dat het tijd was voor iets nieuws. Op 27 mei sloot ze de deuren van haar pand.

Cateringbedrijf
Het goede nieuws is dat de nieuwe huurder ook wel raad weet met meel, suiker en roomboter en dat zij vast alles uit de kast zal halen om te zorgen dat Kinkerstraat 51H een smakelijk adres blijft. Ik heb het over Rose Déglon, de oprichtster van Chez Rosie. Van oorsprong is Chez Rosie een cateringbedrijf dat onder meer taarten bakt voor hotels, restaurants en delicatessenzaken. Maar vanaf juli verkoopt de Française haar baksels ook vanuit haar kersverse winkel.

Restaurants in Parijs
Rose woont sinds 2020 in Amsterdam. Een jaar later begon zij Chez Rosie. Deze stap kwam niet uit de lucht vallen: zij heeft een culinaire carrière om van te snoepen. Hoe zij patisserie moet maken, leerde zij bij Rose Bakery in Parijs, een adres dat elke foodie blind kan vinden. In 2014 startte zij haar eerste restaurant: Tomboy. Drie jaar later opende ze in Parijs een tweede restaurant: Boy. Omdat zij zowel van particulieren als bedrijven aanvragen kreeg voor diners en ander culinaire events, begon ze ondertussen ook een cateringtak. In 2019 – net voor de pandemie – verkocht ze haar restaurants en had ze haar handen vrij voor een nieuw bedrijf: Chez Rosie.

Cakes met bloemblaadjes on top
Haar creaties zijn ‘100% homemade’. Rose werkt met seizoensprodukten en houdt het graag eenvoudig: “We worship simple food, because it is the only kind we never get tired of.” Op haar sociale media en website kun je zien wat er zoal uit haar handen komt: pistachecakes, aardbeientaarten, cakes met roomvulling en bloemblaadjes on top, quiches met gele en rode tomaten. Rose, mademoiselle, gooi je deuren maar rap open!

Doneer