‘Nog geen vergunning Bier West’

Hoogstins2024

Voor het speciaalbierfestival Bier West op 17 mei is nog geen evenementenvergunning afgegeven. Het stadsdeel West overlegt nog met de organisatie en de veiligheidsdiensten. “We vinden het een sympathiek initiatief”, zegt woordvoerder Wendy Holla. “Met de organisatoren zijn we al een tijdje in gesprek hoe het veilig kan worden.” Volgens Holla is er vooralsnog geen sprake van dat Bier West niet doorgaat.

Dat het stadsdeel Project X-toestanden vreest, zoals De Telegraaf vandaag meldde, klopt niet volgens Holla. “Bij Project X was er geen sprake van een vergunning en geen professionele organisatie, die een veiligheidsplan maakt zoals nu wel het geval is.”

In De Telegraaf zeggen de organisatoren wel overdonderd te zijn door het aantal van 18.000 aanmeldingen op de facebookpagina van het speciaalbierfestival. “Zo veel passen er inderdaad niet op het Mercatorplein”, zegt Holla.

Om de organisatie een beetje in goede banen te leiden, is er vrijdag 17 april een voorverkoop, meldt Bier West vandaag op Facebook.  Over hoeveel kaarten verkocht gaan worden, weet organisator Nick de Vree nog niet. “Daarover zijn we in gesprek met het stadsdeel.” Bezoekers kunnen voor € 8,50 een glas kopen en zich daarmee toegang verschaffen tot het bierfestival. Het Stadsdeel laat binnenkort weten of de vergunning voor het festival wordt verleend en hoe de veiligheid van de bezoekers gewaarborgd blijft.

DeWestkrant