NY Times tipt Foodhallen

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De New York Times tipt de Foodhallen in West als een van de highlights bij een bezoek aan Amsterdam. Met allerlei nieuwe eet- en uitgaansadressen en de heropening van het Rijksmuseum en (al eerder) het Stedelijk Museum, maakt Amsterdam een opwindende vernieuwing door, zo stelt de NY Times.

Amsterdam ligt volgens de auteur niet langer achter op trendy hoofdsteden als Berlijn en Kopenhagen, -voor zover dat het geval was, zeggen wij daar maar even bij. De herbestemming van de voormalige tramremise in West voor nieuw gebruik waaronder de zeer populaire Foodhallen, speelt daarbij volgens de Amerikaanse krant een rol.

Voor de lunch raadt de NY Times truffelbitterballen aan van De BallenBar en een biertje van Oedipus Brewing: de Thai Thai Tripel, met onder meer chili en koriander. Viet View wordt geprezen om de banh mi (Vietnamees geïnspireerde belegde baguettes) met gekarameliseerd varkensvlees. Bij de Gin Tonic Bar zou je een Vørding’s Gin moeten bestellen, met stukjes appel en een kaneelstokje.

DeWestkrant